electric by energy-guard
Even gas terug

In gesprek met elektra specialist Bernard van Velden

Westlandse wortels en technisch talent: Het verhaal van Bernard van der Velden.

Bernard van der Velden is geboren en getogen in het Westland. Als kind vond Bernard het fascinerend om alles wat bewoog uit elkaar te halen om vervolgens weer in elkaar te schroeven. Door zijn opleiding Automatisering en Energietechnieken in Delft kon Bernard van zijn hobby zijn werk maken.

Zo kwam Bernard op het spoor van het ontwikkelen van een bodyscan (Schiphol), het werken op hoogte in een zwembad voor de montage van LED-lampen, het ontwerpen van complexe meterkasten en het plaatsen van zonnepanelen. Bernard is van alle markten thuis. Maar zijn hart gaat uit naar de elektra-techniek. Tijd voor een nieuw avontuur: Energy Guards Electric. 

Ik ben begonnen als zelfstandig allround elektriciën in 2011. Hierdoor kwam ik voor het eerst in aanraking met zonnepanelen. Gerrit, oprichter van Energy Guards, vroeg in 2013 of ik hem kon helpen met het plaatsen van een set zonnepanelen in de Vivienstraat in Den Haag. Dit beviel enorm. Ondernemer zijn betekent voor mij het initiatief nemen en marktkansen najagen. Dit zie ik terug bij Energy Guards. Dit was het begin van een waardevolle samenwerking.

Iets wat ik niet snel vergeet is dat een klant een schroef tegen een koperen leiding aan had geboord. Dit zorgde ervoor dat zijn douche onder stroom stond zonder dat hij zich hiervan bewust was. Levensgevaarlijk! Ongeluk zit in een klein hoekje. Denk dus altijd dubbel na voordat je zomaar een schroef in de muur boort!

Energy Guards kent een goed team. Er hangt altijd een ontzettende fijne sfeer. Daarnaast hou ik ook enorm van innovatief bezig zijn. Met het werk dat ik nu doe, kan ik het verschil maken voor de toekomst. 

Ik heb veel gave klussen kunnen doen. Als ik moet kiezen zijn er twee klussen die me echt zijn bijgebleven: Op hoogte werken voor de VVE en onder water werken als elektricien.

“Waar een ander stopt, ga ik verder.”

Pionier te worden op het gebied van elektra - techniek in de nieuwe duurzame wereld. Zelf merk ik dat de klanten van Energy Guards vaak open staan voor nieuwe ontwikkelingen, dit sluit goed aan bij mijn interesse en mijn beweegredenen dit werk te doen. In de toekomst gaat het gas grotendeels verdwijnen en dus neemt de vraag naar elektriciteit meer en meer toe. Bij Energy Guards Electric ondersteunen wij deze transitie.

Als ik drie kernthema’s moet koppelen aan dit nieuwe initiatief dan denk ik aan: innovatief, toekomstbestendig & elektrificatie.